Avalon reizen Spirit of Avalon


Go to content

De Oude Jaarcyclus

De seizoenen en Jaarfeesten van de oude Aardecyclus
Het Jaarwiel draait en de Aarde, de Energie, de Natuur en alles wat zich hierin bevindt, vloeit met de constant doorstromende cyclus, wedergeboorte en transformatie. Het eren van de Natuur en alles wat daar boven staat heeft een heel oude oorsprong, de oorspronkelijke Aardevolkeren leefden met de natuur en waren bewust van de steeds veranderende seizoenen, ze eer’den en respecteerden de planeet waarop zij woonden. Zij maakten zich bewust van het Universum en observeerde de Sterren, de Maan en Spirit. Zij gebruikte een waardevolle kalender, ze maakten de wijsheid en kennis van de Natuur en het Sterrenstelsel eigen en voerden hier Rituelen voor uit op bijzondere plaatsen. Op Heilige Krachtplaatsen en –Bronnen werden Ceremonie en Rituelen uitgevoerd, voor het eren van de Aarde en de vruchtbaarheid van het land. God en Godin. Een met het Natuurlijke! Later werden deze Jaarfeesten, Keltische Festivals genoemd, zoals ze beter bekend zijn.
Het Keltisch Jaarwiel telt 8 festijnen, die ieder een punt van de Aardecyclus markeren. De oude Tradities werden door het hele volk gevierd met grote feesten na een Heilig Ritueel. Waarna het Wiel weer keerden…en een volgend seizoen werd voorbereid.

De Keltische Festijnen worden nog steeds op vele plaatsen op Aarde gevierd, de Tradities worden nog steeds in Ere gehouden en doorgegeven, vaak ‘mond tot mond’ zoals de Druďden en Priesteressen, die Ceremonie leiden en ieder op hun beurt zich weer de oude Tradities en gebruiken eigen maakten, zodat ze weer doorgegeven kunnen worden in deze tijd, aan de mensen die weer ‘bewust’ worden en mee willen vloeien in hun eigen ‘natuurlijke ritme’.

De Jaarfestijnen hebben iedere 6-8 weken plaats en worden gevierd in de Cirkel die we gezamenlijk creëren en met respect betreden. De Cirkel is open voor iedereen die binnen treedt in licht en liefde en respect voor z’n medemens, ongeacht kleur, traditie of religie.

De Aarde heeft ons nodig, de erkenning, bescherming, de energetische werking van zowel de Natuur als de Elementen en de Kosmische aspecten, alles dient weer verbonden te worden! De Mensheid dient weer te ontwaken voor wat de Planeet, met name de natuur ons biedt, ze verschaft ons alles wat nodig is, er is al teveel vergaan en misbruikt. Respect kan geen kwaad.

Deelnemen aan de Festijnen kan je veel spirituele groei opleveren daar je weer leert ‘zien en voelen’, je intuďtie en je bewustzijn verruimen. Je ‘natuurlijke ritme’ weer leren voelen, in plaats van bij de minst geringste verandering uit je ‘element’ te zijn. Buiten dat is het heerlijk om met gelijk gezindten samen te zijn en te delen, in Ceremonie tonen we respect, maar daarnaast hebben we ook heel veel lol en lachen wat af, het leven is al serieus genoeg.

Voor de Natuurmensen onder ons, er gaat ook een opleiding van start in het najaar 2005 over de "Heilige Tradities van de oude Aardecyclus", een waardevolle aanvulling van u spirituele groei en bewustzijn en het gewaar worden van de komende veranderingen op Aarde..en waarom deze zo belangrijk voor ons allemaal zijn.

"Stroom mee met het ‘natuurlijk’ ritme van de Aarde en het zielsdoel …van ons lichaam

Mijn naam is Cora , Facilitator van de "AvalonCirkel" in Holland, Tourleader of Magical Journeys.Back to content | Back to main menu